Home » Blogs » Waarom u niet zelf een wespennest weg moet halen

Wespen vormen een grote ergernis voor gezinnen. Niet alleen is het bijzonder vervelend, wanneer de beestjes voortdurend rond uw hoofd zoemen. Ook bent u mogelijk allergisch voor de steken van een wesp. Wanneer u bij een allergie gestoken wordt, zorgt dit voor een flinke zwelling op de huid. In het ergste geval moet u naar het ziekenhuis of een dokterspost, om behandeld te worden. Reden genoeg om in een vroeg stadium op te treden tegen wespen in huis. De wespen kunnen zich op verschillende plekken ophouden. Denk bijvoorbeeld aan een wespennest in de schoorsteen, een wespennest achter uw kachel, een wespennest onder uw kozijnen, enzovoorts.

 

Zelf een wespennest weghalen is gevaarlijk

Er zijn verschillende redenen, die het zelf weghalen van een wespennest gevaarlijk maken. De mogelijke allergische reactie als gevolg van een wespensteek is hier een voorbeeld van. Daarbij bent u er niet van verzekerd, dat alle wespen gedood worden bij het verwijderen van een nest. Wanneer de koningin in leven blijft, zult u een volgend jaar opnieuw te maken krijgen met een wespennest rond uw kachel of kozijnen in huis. U zou voor het gebruik van een spray kunnen kiezen. Dit maakt de wespen echter agressief en kan schadelijk zijn voor uw gezondheid.

 

Professionele hulp bij een wespennest weghalen

Om een wespennest niet zelf weg te hoeven halen, is het verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een ongediertebestrijder beschikt over verschillende hulpmiddelen om de wespen te bestrijden. Op deze manier heeft u hier zelf geen omkijken meer naar en bent u ervan verzekerd, dat de wespen niet weer terug zullen keren. Wel zo’n veilig idee! Een van de hulpmiddelen die de bestrijders gebruiken, is een speciaal pak. Met dit pak is de kans erg klein, dat de ongediertebestrijders gestoken worden.