Home » Blogs » Gietvloer en vloerverwarming, een perfecte combinatie!

Gietvloer en vloerverwarming, een perfecte combinatie!

Gietvloeren vinden hun weg in steeds meer huizen en dat is logisch, ze hebben erg veel voordelen. 
Ze zijn onderhoudsarm, slijtvast, waterdicht, voelen aangenaam aan en zorgen voor een naadloze vloer in je huis, die makkelijk bij verschillende woonstijlen past en ze kunnen in verschillende kleuren gemengd worden.
Maar een gietvloer heeft nog een ander groot voordeel, hij is makkelijk te combineren met vloerverwarming.

Waarom een gietvloer ideaal is voor vloerverwarming

Een gietvloer is, mits je de juiste soort kiest, een ideale partner voor vloerverwarming. De vloer heeft maar een dikte van 2 tot 3 millimeter en daardoor wordt de oppervlakte snel verwarmd. Plavuizen zijn veel dikker en duren dus langer om op te warmen.
Omdat de vloer snel opgewarmd wordt, gaat de warmte snel verder naar de omgeving. Zo is je kamer snel op temperatuur en gaat er weinig energie verloren.
Als je kiest voor een gietvloer met vloerverwarming, kies je dus voor een efficiënte verwarming en bespaar je energie en stookkosten.

Kies de juiste soort gietvloer

Als je vloerverwarming wilt gebruiken in je gietvloer, is het wel belangrijk dat je het juiste type gietvloer kiest. Een epoxy gietvloer is niet zo geschikt voor vloerverwarming, want dat kan slechts minimale krimp- en uitzetspanningen opvangen.
Het is mogelijk om een gietvloer op epoxy basis te gebruiken met de juiste soort voegen, maar dan nog is het risico op scheuren groot.
Een polyurethaan gietvloer is wel geschikt. Deze soort is elastischer dan een epoxy gietvloer en daardoor is deze beter bestand tegen scheurvorming. 
Door de elasticiteit heeft deze gietvloer nog meer voordelen in een woonhuis, zoals geluiddemping.
Er zijn nog meer vloeren die in de volksmond gietvloer genoemd worden, maar uit andere bestanddelen of uit andere materialen bestaan. Sommige van deze vloeren kunnen wel gecombineerd worden met vloerverwarming, maar vraag dit altijd na bij een expert, want van deze typen zijn er ook heel veel erg gevoelig voor scheurvorming.

Maak een Gratis Website met JouwWeb