Home » Blogs » De perfecte methode om te achterhalen waar de verstopping zich bevindt

De perfecte methode om te achterhalen waar de verstopping zich bevindt

Een verstopping brengt verschillende ergernissen met zich mee binnen huishoudens. Denk bijvoorbeeld aan de stank die rond een afvoer ontstaat. Zeker in de badkamer of keuken is dit bijzonder onhygiënisch! Daarbij zal het water als gevolg van de verstopping in een afvoerleiding steeds minder goed wegstromen. In het ergste geval is de verstopping dermate serieus, dat het water helemaal niet meer wegloopt. Het ontstoppen van de afvoer zal in dit geval noodzakelijk zijn om uw sanitaire voorzieningen nog te kunnen gebruiken. Hoe weet u echter waar de bron van de verstopping zich bevindt? Hoe vindt een verstopping plaats? Enzovoorts. In dit artikel leest u hier meer over.

Oorzaak van een verstopping in de afvoer

Verstoppingen zijn niets meer dan een ophoping van restafval. Het kan gaan om haren, om zeepresten, om bladeren, enzovoorts. Deze ophoping zal steeds serieuzer worden, waardoor water minder snel afgevoerd wordt. Er zijn verschillende manieren om de beginnende verstopping aan te pakken. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van soda. Soda heeft een ontvettende werking, waardoor het restafval los komt te zitten van de afvoerleiding. Het doorspoelen van de afvoer is vervolgens voldoende, om de verstopping op te lossen.

Hulp bij het vinden van de bron van verstoppingen

Heeft u momenteel te maken met een serieuze verstopping? In dat geval is soda niet krachtig genoeg. U doet er verstandig aan om een ontstoppingsdienst in te schakelen. Dit bedrijf kan met een kleine camera in de afvoerleiding kijken. Op basis van de beelden wordt vervolgens naar de exacte bron van de verstopping gezocht. Nu kan voor een oplossing gezorgd worden, die de bron in de kern aanpakt. De kans op een nieuwe verstopping wordt zo uitgesloten. Informeer ook eens naar preventieve maatregelen die u volgens de ontstoppingsdienst kunt nemen om verstoppingen tegen te gaan.